Grekiska äpplen

Fotograf: Holger Edström

Grekiska äpplen


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 styck Äpple m skal
1 styck Citron
0,75 dl Honung flytande
1 krm Kanel
50 gram Valnötter
4 dl Glass veg fett 10%
Gör så här:
Halvera, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Fördela på 4 assietter, pressa över citronsaft och ringla på lite flytande honung.
Strö över lite malen kanel.
Ställ i kylskåpet 30 minuter, så att äpplena saftar sig och vätskan blandas med honung och citronsaft till en frisk lag.
Rosta valnötterna lätt i torr panna, hacka dem och strö över äpplena.
Servera gärna med glass.

Recept:
Hjärtats mat, Eja Nilsson, Forum förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 330
  • GI-värde: 60