Gulashsoppa

Fotograf: Johan Dahlin

Gulashsoppa


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
200 gram Nöt högrev
1 styck Lök gul
2 klyfta Vitlök
6 styck Potatis
1 msk Spiskummin
1 styck Paprika gul
2 msk Paprikakrydda
4 dl Tomater krossade konserv m lag
1 msk Köttbuljong
8 dl Vatten
1,02 dl Gräddfil fett 12 %
2 msk Persilja
Gör så här:
Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar.
Skär även köttet i mindre bitar.
Fräs allt i flytande margarin i en kastrull.
Häll på kalvbuljong, krossade tomater och vatten.
Låt koka cirka 20 minuter.
Tillsätt skalad och tärnad potatis och låt koka med i 20 minuter.
Tillsätt paprika i mindre bitar och koka cirka 10 minuter till.
Smaksätt med paprikapulver, spiskummin samt salt och peppar.
Servera soppan varm med en klick gräddfil och hackade örter.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 262
  • GI-värde: 71