Hallonsorbet

Fotograf: Bengtowe Angare

Hallonsorbet


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 dl Hallon
3 dl Vatten
2 msk Socker
3 styck Äggvita
6 tsk Socker
Gör så här:
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker.
Häll massan i en form och frys till en halvfast massa, ca 1 timme.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret under kraftig vispning.
Blanda skummet med den halvfasta massan.
Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar.
Rör några gånger under tiden så att sorbeten får en jämn och smidig konsistens.


Recept:
Komiform Hälsokokboken, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 90
  • GI-värde: 83