Heta köttfärsbiffar med rotfruktsrösti

Fotograf: Marcus Borgenvik

Heta köttfärsbiffar med rotfruktsrösti


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Nötfärs fett 10%
1 styck Chilipeppar
100 gram Apetina 10% fetaost
1 dl Veteströ ströbröd
2 dl Vatten
1 styck Ägg
Rösti
4 styck Potatis
2 mellan Morot
1 bit Kålrot
Dressing
1 näve Krispsallat
1 näve Babyspenat färsk
1.5 styck Lime
1 msk Sojasås
1 msk Olivolja
1 klyfta Vitlök
Gör så här:
Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla i någon minut.
Blanda sedan i ägget och köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
Hacka chilipeppar och fetaost och rör ner i köttfärsen.
Gör biffarna ganska tunna och stek dem 2-3 minuter på vardera sida.
Skala alla rotfrukter och riv dem ganska grovt i ett rivjärn.
Gör små eller stora rösti efter behag.
Stek dem i lite olja och väldigt lite smör så att de får en fin färg på vardera sida.
Rengör och bryt salladen.
Blanda limesaft, olivolja, soja och pressad vitlök.
Häll dressingen över salladen och servera med nystekta rösti och köttfärsbiffar.

Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 380
  • GI-värde: 85