Jordgubbs- och citrussallad

Fotograf: Nisse Peterson

Jordgubbs- och citrussallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Jordgubbar
2 medelstor Apelsin
1 styck Grapefrukt
1 styck Lime
6 styck Kumquat
8 styck Valnötter
Gör så här:
Skölj jordgubbarna och skär i strimlor.
Skala grapefrukten och apelsinerna med kniv och se till att även den vita sega hinnan försvinner. Håll dig över ett fat så tas saften tillvara.
Skär frukten i hinnfria klyftor. Det är inte svårt när du skalat med kniv och blottlagt hinnorna. Skär helt enkelt längs hinnorna.
Fördela jordgubbar, apelsin- och grapefruktklyftor på assietter.
Pressa över lime och strö över skivade kumquats och valnötskärnor.

Recept:
Hjärt-kärlsjukdomar Må bra och ät gott, Lotta Brinck & Karin Schenck-Gustafsson, Prisma bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 154
  • GI-värde: 51