Jordärtskocks- och blomkålssoppa med rostade solrosfrön

Fotograf: Ulf Strand

Jordärtskocks- och blomkålssoppa med rostade solrosfrön


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
100 gram Jordärtskocka
100 gram Blomkål
0,5 styck Lök gul
1 klyfta Vitlök
2 msk Olivolja
1 tsk Timjan torkad
2,5 dl Matlagningsgrädde fett 15%
3 dl Vatten
10 gram Grönsaksbuljong
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
2 msk Solrosfrön torkade
4 tsk Bregott mellan margarin fett 60% berik
4 skiva Fullkornsbröd Real original (Fazer)
Gör så här:
Skala jordärtskockorna.
Skär blomkålen i mindre bitar.
Skala och grovhacka löken.
Skala och skiva vitlöken.
Fräs löken, vitlöken, blomkålen och jordärtskockorna i oljan i en kastrull.
Tillsätt timjan. Fräs i 1 minut.
Tillsätt grädden, vattnet och buljongtärningen.
Puttra på svag värme i ca 20 minuter tills allt är mjukt.
Mixa i en mixer eller med hjälp av stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Sjud soppan på svag värme i 2 minuter.
Häll upp soppan i tallrikar och strö lite solrosfrön över.
Ringla över lite olivolja.
Servera med färskt bröd.


Recept:
Så klart du kan laga vegetariskt, Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 319
  • GI-värde: 61