Kikärter med tomater och blomkål

Fotograf: Aina C Hole

Kikärter med tomater och blomkål


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1,5 dl Kikärter torkade
5 dl Vatten
10 gram Grönsaksbuljong
0,5 styck Lök gul
2 tsk Curry
1 msk Olivolja
2 klyfta Vitlök
1 msk Ingefära färsk
0,5 tsk Senapsfrön svarta
4 styck Soltorkade tomater i olja avrunna
1 styck Blomkål
1 nypa Salt
1 krm Cayennepeppar torkad malen
1 nypa Svartpeppar
1 tsk Linfröolja
Gör så här:
Lägg kikärterna i blöt över natten.
Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärterna.
Koka upp kikärter, vatten, buljongtärning, lök och curry.
Skumma, sänk värmen och låt ärterna småkoka under lock tills de är mjuka, ca 45 minuter.
Värm oljan och fräs vitlök, ingefära och senapsfrön i 1 minut.
Blanda i tomater och blomkål och rör så att grönsakerna täcks ordentligt av kryddorna.
Lägg i ärterna och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar.
Rör i linfröoljan strax före serveringen.
Serveras i sopptallrikar.


Recept:
Naturligt slank - kokboken, Fedon Lindberg, Bokförlaget Forum
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 206
  • GI-värde: 31