
Fotograf: Aina C Hole
Kikärter med tomater och blomkål
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
1,5 dl | Kikärter torkade |
5 dl | Vatten |
10 gram | Grönsaksbuljong |
0,5 styck | Lök gul |
2 tsk | Curry |
1 msk | Olivolja |
2 klyfta | Vitlök |
1 msk | Ingefära färsk |
0,5 tsk | Senapsfrön svarta |
4 styck | Soltorkade tomater i olja avrunna |
1 styck | Blomkål |
1 nypa | Salt |
1 krm | Cayennepeppar torkad malen |
1 nypa | Svartpeppar |
1 tsk | Linfröolja |
Gör så här:
Lägg kikärterna i blöt över natten.Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärterna.Koka upp kikärter, vatten, buljongtärning, lök och curry.Skumma, sänk värmen och låt ärterna småkoka under lock tills de är mjuka, ca 45 minuter.Värm oljan och fräs vitlök, ingefära och senapsfrön i 1 minut.Blanda i tomater och blomkål och rör så att grönsakerna täcks ordentligt av kryddorna.Lägg i ärterna och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar.Rör i linfröoljan strax före serveringen.Serveras i sopptallrikar.
Recept:
Naturligt slank - kokboken, Fedon Lindberg, Bokförlaget Forum
Lägg kikärterna i blöt över natten.Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärterna.Koka upp kikärter, vatten, buljongtärning, lök och curry.Skumma, sänk värmen och låt ärterna småkoka under lock tills de är mjuka, ca 45 minuter.Värm oljan och fräs vitlök, ingefära och senapsfrön i 1 minut.Blanda i tomater och blomkål och rör så att grönsakerna täcks ordentligt av kryddorna.Lägg i ärterna och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar.Rör i linfröoljan strax före serveringen.Serveras i sopptallrikar.
Recept:
Naturligt slank - kokboken, Fedon Lindberg, Bokförlaget Forum
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 206
- GI-värde: 31