Kikärtscurry med myntaraita

Fotograf: Bengtowe Angare

Kikärtscurry med myntaraita


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
1 mellan Morot
250 gram Broccoli
2 msk Matolja berik
6 dl Vatten
20 gram Grönsaksbuljong
1,5 tsk Spiskummin
1,5 tsk Garam Masala
1,5 tsk Gurkmeja
1 tsk Chilikrydda
2 klyfta Vitlök
1 styck Paprika röd
2 burk Kikärter på burk (Zeta)
1 krm Salt
Myntaraita
1 bit Gurka
2 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
3 msk Mynta färsk
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
Tillbehör
1,5 dl Ris fullkornsris parboiled
Gör så här:
Börja med raitan.
Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked.
Skär gurkan i små tärningar.
Blanda ingredienserna till raitan och låt gärna smakerna mogna i kylen medan resten tillagas.
Skala och hacka lök och morot.
Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor.
Fräs lök och morot i olja utan att det tar färg.
Låt brocollistjälkarna fräsa med en stund.
Späd med buljongen och tillsätt kryddor och vitlök.
Koka under lock ca 15 minuter.
Kärna ur och strimla paprikan.
Skölj kikärterna under kallt vatten.
Blanda paprika, kikärter och broccoli i grytan.
Koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt.
Servera kikärtscurryn med raitan och ris, gärna basmati.


Recept:
Komiform Hälsokokboken, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 401
  • GI-värde: 51