Kycklingspett med wokade grönsaker

Fotograf: Aftonbladet Bild/Annette Fribe

Kycklingspett med wokade grönsaker


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Kycklingfilé
3 msk Majsolja
1 krm Gurkmeja
1 krm Spiskummin
2 gram Kajennpeppar färsk cayennepeppar
2 krm Salt
1 msk Hönsbuljong
3 msk Vatten
3 dl Ris parboiled
8 styck Basilika färsk
Wokade grönsaker
2 styck Fänkål
150 gram Champinjoner
100 gram Sockerärter
2 mellan Morot
2 styck Lök röd
1 styck Paprika röd
2 msk Matolja berik
2 msk Ostronsås
1 nypa Salt
Gör så här:
Skär tunna, breda skivor av kycklingfiléerna. Det går lättast om filéerna är delvis frusna.
Banka gärna ut köttet lite med den flata sidan på kniven.
Stick i träspett och lägg i en stor, smord ugnsfast form.
Vispa ihop olja, kryddor, fond och vatten till marinaden och pensla på köttet.
Häll resten av marinaden över och sätt in köttet i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter (beroende på tjockleken på kycklingen).
Rensa, strimla eller klyfta fänkål, sockerärtor, champinjoner, rödlök, morötter och paprika och woka tillsammans i olja tills de fått färg.
Häll på ostronsåsen och smaka av med salt.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.
Dekorera med basilikablad.

Recept:
Sunt med Zazzi, Alexandra Zazzi, Natur och Kultur
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 647
  • GI-värde: 57