Morotscurry

Fotograf: Holger Edström

Morotscurry


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
6 mellan Morot
2 styck Lök gul
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
2 tsk Curry
1 tsk Salt
2 krm Socker
2.5 dl Morotsjuice
0.5 dl Linser torkade kokta u salt
0.5 dl Russin
1 näve Persilja
1 msk Citronjuice färskpressad
0.5 dl Jordnötter rostade saltade
3 dl Couscous
Gör så här:
Skala morötterna.
SKär dem i långa klyftor.
Skala och skär löken i tunna klyftor.
Smält lite fett i en gryta och lägg i och fräs morötter, lök och curry utan att rotsakerna tar färg.
Rör om under tiden.
Tillsätt salt, socker och morotsjuice.
Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter.
Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 minuter, tills morötter och linser är kokta.
Smaka av med citron och blanda i hackad persilja.
Strö över lite salta jordnötter.
Servera med couscous.


Recept:
Komiform Hälsokokboken, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 370
  • GI-värde: 77