Myntamarinerade jordgubbar

Fotograf: Gunnar Bergkrantz

Myntamarinerade jordgubbar


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Jordgubbar
1 dl Vatten
0,5 dl Råsocker
10 styck Mynta färsk
Gör så här:
Skiva jordgubbarna.
Häll vattnet och råsockret i en kastrull och koka samman tills råsockret löser sig.
Råsockerlagen ska få en lite simmig konsistens.
Blanda jordgubbarna med råsockerlagen och mynta.
Lägg i shotglas och ställ svalt tills servering.

Recept:
Manna - en medveten kokbok, Carola Magnusson, Langenskiölds och MOW Förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 60
  • GI-värde: 76