Nötstekt kalkonbröst

Fotograf: Kent Jardhammar

Nötstekt kalkonbröst


Antal portioner: 8

Ingredienser
MängdLivsmedel
100 gram Valnötter
100 gram Cashewnötter
1 msk Salt
0,5 tsk Svartpeppar
1172 gram Kalkonkött
1 msk Olivolja citron
Gör så här:
Grovhacka nötterna.
Det går bra i matberedaren med pulsknappen.
Blanda nöthacket med salt och peppar.
Skär en djup ficka längs med kalkonbröstet.
Fyll fickan med cirka hälften av nöthacket.
Stick i en kötttermometer.
Se till att så mycket som möjligt av röret är i bröstet och att spetsen kommer mitt i.
Lägg kalkonbröstet på ett lätt smort ugnssäkert fat.
Pensla med oljan och strö över resten av nötblandningen.
Stek mitt i ugnen i 200 grader, cirka 1,25 timme tills innertemperaturen visar 70 grader.
Låt kalkonbröstet vila cirka 15 minuter under aluminiumfolie innan det skär upp i tunna skivor.

Recept:
Vårens goda mat, ICA Provkök
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 340
  • GI-värde: 32