Orientalisk sojafärssås med rött äpple

Fotograf: Erika Strand-Berglund

Orientalisk sojafärssås med rött äpple


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
2 klyfta Vitlök
1 msk Matolja berik
1 styck Äpple m skal
1 msk Tomatpuré konserv konc
3 dl Vatten
1 msk Sojasås
0.5 tsk Spiskummin
0.25 tsk Kanel
1 tsk Socker
1 dl Matlagningsgrädde fett 15%
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
2 dl Pasta makaroner spaghetti fullkorn
Gör så här:
Finhacka löken.
Skär äpplet i 1 cm stora bitar.
Värm oljan i en kastrull.
Pressa i vitlök och tillsätt lök, tomatpuré och sojagryn. 1½ dl sojagryn, t ex från Zannahs garden.
Stek 1 minut under konstant omrörning så att det inte bränns.
Tillsätt vatten, soja, äpple, spiskummin, kanel, ingefära och socker.
Låt såsen puttra i 10 minuter.
Rör ner grädden och puttra ytterligare 1 minut.
Smaka av med salt och peppar.
Servera pastasåsen med fullkornsspagetti.


Övrigt:
På bilden är rätten garnerad med färska fikon och ärtskott.


Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 365
  • GI-värde: 59