Pappardelle med basilikaolja

Fotograf: Martin Brigdale

Pappardelle med basilikaolja


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
350 gram Pasta makaroner spaghetti
6 msk Olivolja
2 klyfta Vitlök
1 näve Persilja
2 näve Basilika färsk
4 msk Mandelspån
4 msk Parmesanost riven fett 30%
1 krm Havssalt
1 nypa Svartpeppar
1 styck Citron
Gör så här:
Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt en rejäl nypa salt.
Lägg i pasta och koka den al dente, cirka 8-9 minuter.
Hetta under tiden upp hälften av oljan i en stekpanna.
Lägg i vitlök, gräslök och en näve av basilikabladen.
Fräs i 1-1,5 minut eller tills örterna mjuknat och det doftar av vitlök.
Lägg över i en mixer eller matberedare och kör.
Sila ner i en skål.
Använd en sil i plast eller rostfritt.
Pressa all olja genom silen med hjälp av baksidan på en slev.
Hetta upp resten av olivoljan i stekpannan.
Lägg i mandlarna och rosta dem tills de är gyllene.
Häll av pastan och häll ner den i stekpannan tillsammans med mandlarna, basilikaoljan och resten av basilikabladen, osten och eventuell gräslök som är kvar.
Smaka av med salt och peppar och servera pastan varm eller ljummen, eventellt med citronklyftor till.


Recept:
Medelhavsköket, Clare Ferguson, Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 604
  • GI-värde: 64