Pasta Limone

Fotograf: Holger Edström

Pasta Limone


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
0,5 styck Lök gul
1 klyfta Vitlök
1 msk Olivolja
3 dl Hönsbuljong
2 styck Citron
3 msk Matlagningsgrädde fett 15%
4 msk Kapris
1 dl Persilja blad
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
2 dl Pasta makaroner spaghetti fullkorn
Gör så här:
Fräs lök och vitlök glansig i olja i en kastrull.
Häll på buljongen och koka upp.
Vispa ihop arrowrot med lite kallt vatten och häll i.
Koka upp under omrörning och sjud 1 minut till en simmig sås.
Dra kastrullen av plattan.
Skrubba den ena citronen och riv cirka 1 msk av skalet fint och blanda ner i buljongen.
Pressa i saften av citronerna.
Häll i grädden och koka upp, blanda i kapris och hackad persilja och krydda med salt och peppar.
Vänd ihop citronsåsen med nykokt spagetti och servera genast.


Recept:
Hjärtats mat, Eja Nilson, Forum förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 299
  • GI-värde: 55