Persisk saffranskyckling

Fotograf: Ulf Strand

Persisk saffranskyckling


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1000 gram Kycklingkött
1 msk Smör fett 80%
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
3 dl Vatten
1 styck Lök gul
1 påse Saffran
2 styck Granatäpple
Gör så här:
Bryn kycklingbitarna i lite smör.
Häll på vattnet.
Hacka löken och tillsätt den.
Strö över saffran.
Småkoka i cirka 30 minuter, eller tills kycklingen är klar, under lock och plocka sedan upp kycklingbitarna.
Pressa granatäpplena, spara några kärnor, och tillsätt saften.
Öka värmen och koka ner till halva mängden vätska.
Smaka av med salt och lägg tillbaka kycklingen.
Servera med några granatäppelkärnor som dekoration.


Övrigt:
Använd kycklingfiléer som du skär i mindre bitar så blir rätten enklare att servera på ett buffébord.
För att få fina granatäppelkärnor till dekoration: Dela granatäpplet på mitten och slå med en träsked på skalet så hoppar kärnorna ur frukten.

Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 373
  • GI-värde: 65