Potatisklyftor med tonfisk

Fotograf: Roger Stowell

Potatisklyftor med tonfisk


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 msk Olivolja
3 stor Potatis bakad
1 styck Purjolök
200 gram Tonfisk i vatten konserv avrunnen
800 gram Tomater krossade konserv m lag
Gör så här:
Värm ugnen till 220°/varmluftsugn 200°.
Skär potatisen i klyftor och lägg i en liten långpanna.
Häll över 2 msk av oljan och se till att alla potatisbitar täcks.
Stek i ugnen i 30 minuter tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
Värm under tiden resten av oljan i en kastrull och stek upp purjolöken tills den mjuknat.
Häll i tonfisk och krossade tomater och rör noggrant så att tonfisken blandas med tomaterna.
Låt blandningen koka i några minuter tills den är genomhet.
Krydda och fördela sedan allt över potatisklyftorna, blanda försiktigt.
Servera genast.


Övrigt:
Använd gärna 2 burkar krossade tomater med chili.

Recept:
101 lätta rätter, Kummin Förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 486
  • GI-värde: 110