Saftig boveteburgare med vitlök och örter

Fotograf: IMP BV/Skandinavisk Press AB

Saftig boveteburgare med vitlök och örter


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
2 klyfta Vitlök
2 msk Matolja berik
1 tsk Timjan torkad
1 tsk Oregano torkad
2,5 dl Bovete hela korn
1 styck Grönsaksbuljong pulver tärning
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
2 gram Kajennpeppar färsk cayennepeppar
0,5 näve Persilja
1 styck Tomat
4 styck Huvudsallat
1 styck Ägg
4 msk Rågmjöl fullkorn
4 styck Hamburgerbröd grovt fiber 6% (AXA)
4 tsk Majonnäs lätt fett 32.5%
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar.
Tillsätt timjan, oregano, bovete och buljongtärning och fräs ca 1 minut.
Häll på 3 dl vatten och koka upp.
Krydda blandningen med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Ta bort kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svälla på svag värme, ca 15 minuter.
Låt svalna.
Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen fint.
Skölj tomaten och skär den i skivor.
Skölj och torka av salladsbladen.
Blanda ner ägg, mjöl och persilja i boveteblandningen.
Fukta händerna med kallt vatten och forma 4 hamburgare.
Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och stek hamburgarna 5 min på varje sida.
Täck de undre delarna av hamburgerbröden med salladsblad och lägg 1 hamburgare på varje.
Lägg på tomatskivor och majonnäs och täck med den övre brödhalvan.


Recept:
Vegetariskt, IMP BV/Skandinavisk Press AB
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

4

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 428
  • GI-värde: 77