
Fotograf: IMP BV/Skandinavisk Press AB
Saftig boveteburgare med vitlök och örter
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
1 styck | Lök gul |
2 klyfta | Vitlök |
2 msk | Matolja berik |
1 tsk | Timjan torkad |
1 tsk | Oregano torkad |
2.5 dl | Bovete hela korn |
1 styck | Grönsaksbuljong pulver tärning |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Peppar |
2 gram | Kajennpeppar färsk cayennepeppar |
0.5 näve | Persilja |
1 styck | Tomat |
4 styck | Huvudsallat |
1 styck | Ägg |
4 msk | Rågmjöl fullkorn |
4 styck | Hamburgerbröd grovt fiber 6% (AXA) |
4 tsk | Majonnäs lätt fett 32.5% |
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken.Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar.Tillsätt timjan, oregano, bovete och buljongtärning och fräs ca 1 minut.Häll på 3 dl vatten och koka upp.Krydda blandningen med salt, svartpeppar och cayennepeppar.Ta bort kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svälla på svag värme, ca 15 minuter.Låt svalna.Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen fint.Skölj tomaten och skär den i skivor.Skölj och torka av salladsbladen.Blanda ner ägg, mjöl och persilja i boveteblandningen.Fukta händerna med kallt vatten och forma 4 hamburgare.Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och stek hamburgarna 5 min på varje sida.Täck de undre delarna av hamburgerbröden med salladsblad och lägg 1 hamburgare på varje.Lägg på tomatskivor och majonnäs och täck med den övre brödhalvan.
Recept:
Vegetariskt, IMP BV/Skandinavisk Press AB
Skala och finhacka löken och vitlöken.Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar.Tillsätt timjan, oregano, bovete och buljongtärning och fräs ca 1 minut.Häll på 3 dl vatten och koka upp.Krydda blandningen med salt, svartpeppar och cayennepeppar.Ta bort kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svälla på svag värme, ca 15 minuter.Låt svalna.Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen fint.Skölj tomaten och skär den i skivor.Skölj och torka av salladsbladen.Blanda ner ägg, mjöl och persilja i boveteblandningen.Fukta händerna med kallt vatten och forma 4 hamburgare.Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och stek hamburgarna 5 min på varje sida.Täck de undre delarna av hamburgerbröden med salladsblad och lägg 1 hamburgare på varje.Lägg på tomatskivor och majonnäs och täck med den övre brödhalvan.
Recept:
Vegetariskt, IMP BV/Skandinavisk Press AB
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 428
- GI-värde: 77