Sojabönbiffar

Fotograf: Nisse Peterson

Sojabönbiffar


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 dl Sojabönor torkade kokta m salt
1 styck Lök gul
2 medelstor Potatis kokt
1 klyfta Vitlök
4 msk Persilja
1,5 tsk Mineralsalt med jod
0,5 tsk Spiskummin
1 krm Chilipeppar
1 dl Sojamjöl fett 20%
2 msk Margarin fett 60% berik
Gör så här:
Finhacka eller mosa de kokta bönorna med potatisstöt eller gaffel.
Skala och finhacka löken.
Skala och finriv potatisarna.
Blanda allt och rör i pressad vitlök, finhackad persilja, mineralsalt, spiskummin och chilipeppar. Har du matberedare kör du allt till ett fint hack.
Rör till sist i sojamjölet.
Forma med händerna till 8 platta tunna biffar.
Stek i flytande margarin.
Stek på låg värme till vacker färg.

Recept:
Hjärt-kärlsjukdomar Må bra och ät gott, Lotta Brinck & Karin Schenck-Gustafsson, Prisma bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 248
  • GI-värde: 69