Squashkaka med rårörda jordgubbar

Fotograf: Johan Dahlin

Squashkaka med rårörda jordgubbar


Antal portioner: 12

Ingredienser
MängdLivsmedel
1,5 dl Socker
0,5 dl Solrosolja
3 styck Ägg
3 dl Vetemjöl berikat
1 tsk Vanillinsocker vaniljsocker
1 tsk Kanel
1 tsk Bakpulver
0,5 tsk Bikarbonat
0,25 tsk Salt
350 gram Squash
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
5 gram Veteströ ströbröd
Rårörda jordgubbar
6 dl Jordgubbar
0,5 dl Råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform med margarinet och klä den med ströbrödet.
Vispa solrosolja och socker i 3-4 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget.
Tag ur fröna ur stjärnanisen och stöt dem i en mortel.
Blanda de torra ingredienserna.
Riv squashen fint.
Rör ner mjölblandningen och squashen i äggsmeten.
Häll smeten i formen och baka i 50-60 minuter.
Rör ned råsockret med jordgubbarna tills sockret smälter.
Servera till squashkakan.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 2/03.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 194
  • GI-värde: 97