Sötsur ananas- och fläskgryta från Kina

Fotograf: Ulf Strand

Sötsur ananas- och fläskgryta från Kina


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Paprika röd
1 styck Lök gul
1 mellan Morot
4 skiva Ananas
200 gram Griskött grytor fläskkött
1 dl Ananasjuice konserv drickf
1 msk Matolja berik
1 msk Vetemjöl berikat
0,5 msk Sojasås
1 tsk Vitvinsvinäger
3 msk Ketchup tomat
2,07 dl Råris
Gör så här:
Strimla löken och paprikan.
Slanta moroten.
Dela ananasskivorna i mindre bitar.
Strimla köttet.
Vispa ihop ananasspad, mjöl, soja, vinäger och ketchup i en liten skål.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Bryn köttet och ta sedan upp det.
Stek grönsakerna, utom ananasen, tills de mjuknat lite, cirka 3 minuter.
Häll över såsen, köttet och ananasen.
Rör om och koka ihop.
Späd med vatten om såsen känns för tjock.
Servera med råris.


Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 690
  • GI-värde: 76