Tigerräkor med smak

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Tigerräkor med smak


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
2 klyfta Vitlök
2 styck Tomat
20 styck Tigerräkor frysta scampi
3 msk Olivolja
1 dl Matlagningsvin (Winborgs)
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
0,5 dl Persilja
Serveras med
4 dl Ris fullkornsris parboiled
4 dl Grönsallat gurka tomat u dressing
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut.
Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten.
Skär tomaterna i tärningar.
Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan cirka 3 minuter.
Tillsätt tomattärningarna och fräs 1 minut.
Tillsätt viner, salta och peppra.
Sjud under omrörning ytterliggare 1-2 minuter.
Blanda i persiljan.


Recept:
Fredagsgott utan stress, Lena Söderström, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 430
  • GI-värde: 73