Grön risotto med rökt kalkon

Fotograf: Gunilla Landström

Grön risotto med rökt kalkon


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök gul
0,5 dl Matlagningsvin (Winborgs)
0,5 dl Ris Avorio (Risenta)
5 dl Grönsaksbuljong
2 msk Parmesanost riven fett 30%
1 nypa Svartpeppar
0,5 dl Spenat fryst
0,25 msk Pinjenötkärnor (Exotic Snacks) Pinjenötter
Tillbehör
2 medelstor Kalkonkött rökt typ till maträtt
1 styck Tomat
1 näve Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och ris i oljan några minuter.
Häll på vinet och låt koka in.
Späd med buljongen. Fortsätt och späd med buljong tills riset är klart.
Koktiden är cirka 17-20 minuter.
 
Rosta pinjenötterna några minuter i en kastrull. Tillsätt spenat, pinjenötter och ost i riset.
 
Servera med sallat, kalkonkött och en tomat. Smaka gärna av med svartpeppar.


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 420
  • GI-värde: 55