Vita bönor med kräftstjärtar & dill

Fotograf: Hans Desser

Vita bönor med kräftstjärtar & dill


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Vita bönor torkade kokta u salt
340 gram Kräftstjärtar
2 mellan Morot
1 dl Dill
3 msk Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
1 msk Citronjuice färskpressad
Gör så här:
Skala morötterna och skär i tunna stavar.
Häll av lagen på kräftstjärtarna och skär dem i mindre bitar.
Hacka dillen fint.
Blanda morötter, vita bönor, kräftstjärtar, dill, olivolja och vitvinsvinäger i en stor skål.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft.


Recept:
Klaras GI-mat, Klara Desser, Bokförlaget Prisma
 
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 266
  • GI-värde: 35