Ugnsbakad ananas med vaniljyoghurt och mynta

Fotograf: Petrina Tinslay

Ugnsbakad ananas med vaniljyoghurt och mynta


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
600 gram Ananas
3 styck Kryddnejlika
2 styck Kanelstång
2 tsk Farinsocker brunt
1,25 dl Vatten
1 dl Mild lätt yoghurt vanilj fett 0.5%
1 näve Mynta färsk
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och skär ananasen i bitar.
Lägg allt utom vaniljyoghurten i en ugnsform.
Täck över och baka i ugnen i 30 minuter.
 
Ta bort foliet och låt stå i 15 minuter tills ananasen har fin färg och vätskan har karamelliserats.
Servera med en klick yoghurt och myntablad.

Recept:
Livslång hälsa med Csiro-metoden, Dr Manny Noakes & Dr Peter Clifton, B Wahlströms förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

3

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 99
  • GI-värde: 77