Chokladrulle med hallonkeso

Fotograf: Annethe Åhrberg

Chokladrulle med hallonkeso


Antal portioner: 15

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 styck Ägg
1 dl Socker
3 msk Potatismjöl el potatisgryn
2 msk Kakaopulver
2 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
1 tsk Bakpulver
Fyllning:
250 gram Hallon frysta
2,17 dl Keso fett 4%
1 dl Kesella lätt fett 1%
Gör så här:
Ta fram hallonen och låt dom tina cirka en timme innan chokladrullen görs.
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg bakpapper på en bakplåt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda kakao, mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i äggblandningen.
Bred ut smeten jämnt på bakpappret på plåten.
 
Grädda 4-5 minuter i mitten av ugnen.
Stjälp upp kakan på ett bakpapper och dra av bakpappret som kakan gräddats på.
Fukta bakpappret om det är svårt att få av.
Låt kakan svalna under handduk.
Blanda keso, kesella och tinade hallon i en bunke.
Bred ut blandningen på kakan och rulla ihop.

Övrigt:
1 skiva är 1 portion och receptet är beräknat att ge 15 skivor.

Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 77
  • GI-värde: 82