
Fotograf: Annethe Åhrberg
Varm banan med granatäpple, kokos och chokladströssel
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
2 ruta | Mörk choklad |
2 styck | Banan |
2 msk | Kokosflingor torkade |
1 styck | Granatäpple |
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Dela bananerna på mitten och därefter varje halva på längden.Lägg bananlängderna i ugnssäker form.Värm i ugnen cirka 7-8 minuter.Hacka chokladen fint.Blanda med kokos.Ta ut bananerna från ugnen och strö över chokladblandningen.Sätt in formen igen cirka 3-5 minuter tills chokladen smält.Dela granatäpplet och rensa fram granatäpplekärnorna.Strö över granatäpplekärnorna till serveringen.
Recept:
Annethe Åhrberg
Sätt ugnen på 200 grader.Dela bananerna på mitten och därefter varje halva på längden.Lägg bananlängderna i ugnssäker form.Värm i ugnen cirka 7-8 minuter.Hacka chokladen fint.Blanda med kokos.Ta ut bananerna från ugnen och strö över chokladblandningen.Sätt in formen igen cirka 3-5 minuter tills chokladen smält.Dela granatäpplet och rensa fram granatäpplekärnorna.Strö över granatäpplekärnorna till serveringen.
Recept:
Annethe Åhrberg
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 108
- GI-värde: 75