
Fotograf: Ulf Strand
Grönsaksgulasch med jordnötter och gräddfil
Antal portioner: 2
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
2 styck | Lök gul |
3 klyfta | Vitlök |
1 bit | Rotselleri |
5 styck | Potatis |
2 styck | Paprika gul |
1 msk | Matolja berik |
3 tsk | Paprikakrydda |
3 tsk | Mejram |
3 tsk | Kummin |
1.5 tsk | Cayennepeppar torkad malen |
4.5 msk | Tomatpuré konserv konc |
1 burk | Tomater krossade konserv m lag |
7 dl | Vatten |
20 gram | Grönsaksbuljong pulver tärning |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Svartpeppar |
4 msk | Gräddfil fett 12 % |
2 msk | Jordnötter rostade |
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken.Skär selleri, potatisarna och paprikorna i centimeterstora bitar.Fräs allt i olja i en gryta eller stor kastrull i 5 minuter.Tillsätt kryddor, tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.Låt soppan puttra i 30 minuter.Smaka av soppan med salt och peppar.Servera med en klick gräddfil på toppen och strö över lite jordnötter.
Recept:
Så klart du kan laga vegetariskt, Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist, Bokförlaget Semic
Hacka löken och vitlöken.Skär selleri, potatisarna och paprikorna i centimeterstora bitar.Fräs allt i olja i en gryta eller stor kastrull i 5 minuter.Tillsätt kryddor, tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.Låt soppan puttra i 30 minuter.Smaka av soppan med salt och peppar.Servera med en klick gräddfil på toppen och strö över lite jordnötter.
Recept:
Så klart du kan laga vegetariskt, Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist, Bokförlaget Semic
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 454
- GI-värde: 61