
Fotograf: P-O Bergström
Couscoussallad med äpple och fetaost
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
5 dl | Vatten |
5 dl | Couscous |
150 gram | Apetina 10% fetaost |
4 styck | Äpple m skal |
1 styck | Lök röd |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Peppar |
1 tsk | Smör fett 80% |
1 msk | Matolja berik |
1 tsk | Dill torkad |
Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med lite olja, peppar och salt.Ta av vattnet och ha i couscousen och en klick smör. Rör om på plattan.Låt den svalna och rör den sedan klumpfri.Tärna äpplen, hacka rödlöken och fetaosten och blanda med couscousen.
Recept:
Veronica Carlsson, kock, Fröjas sal i Uppsala
Koka upp vattnet tillsammans med lite olja, peppar och salt.Ta av vattnet och ha i couscousen och en klick smör. Rör om på plattan.Låt den svalna och rör den sedan klumpfri.Tärna äpplen, hacka rödlöken och fetaosten och blanda med couscousen.
Recept:
Veronica Carlsson, kock, Fröjas sal i Uppsala
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 507
- GI-värde: 82