Kycklingfilé med ljummen mangoldröra och dinkelris

Fotograf: Annethe Åhrberg

Kycklingfilé med ljummen mangoldröra och dinkelris


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 dl Dinkelris (Labans)
4 styck Kycklingfilé
2 tsk Smör fett 80%
1 krm Curry
1 styck Lök gul
500 gram Mangold
1 styck Lök röd
3 mellan Morot
1 styck Citron
0,5 krm Citronpeppar
0,5 krm Ingefära torkad malen
8 msk Matlagningsyoghurt fett 8%
2 styck Tomat
Gör så här:
Tillaga dinkelriset enligt anvisning på paketet.
Ugnsbaka kycklingen 25 minuter i 200 grader.
 
Skölj och skiva mangolden.
Skala och hacka löken.
Skala, skölj och skiva morötterna.
Fräs grönsakerna i lite smör och rör om under tiden.
Riv citronen och tillsätt skalet till grönsaksröran.
Pressa över cirka halva citronen och krydda med curry, ingefära och citronpeppar.
Tillsätt lite smör till och fräs på svag värme cirka fem minuter till.
 
Servera maten med 2 msk matyoghurt och skivad tomat.


Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 537
  • GI-värde: 48