Indisk kikärtsgryta

Fotograf: Gunilla Landström

Indisk kikärtsgryta


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 dl Vatten
0,5 dl Råris
Kikärtsgryta
3 skiva Paprika orange
3 bukett Broccoli
1,5 dl Tomater krossade konserv m lag
1 tsk Olivolja
1 dl Aubergine äggplanta
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök gul
1 dl Kikärter på burk (Zeta)
1,5 tsk Garam Masala
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning.
 
Skär grönsakerna i små bitar och bryn i oljan.
Tillsätt krossade tomater och späd med vatten om det behövs.
Salta och peppra.
Småkoka 15-20 minuter till auberginen är mjuk.
I slutet av koktiden tillsätts garam masala och kikärtorna.
Smaka av med salt och peppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 347
  • GI-värde: 58