Rågsiktsfoccacia med oliver och timjan

Fotograf: Julia Siwertz

Rågsiktsfoccacia med oliver och timjan


Antal portioner: 20

Ingredienser
MängdLivsmedel
6 dl Rågsikt
5 dl Vetemjöl berikat
0.5 dl Olivolja
0.5 liter Vatten
25 gram Jäst
Pensling och garnering:
10 styck Oliver svarta u olja
3 msk Olivolja
2 tsk Flingsalt
1 förp Timjan färsk
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite ljummet vatten.
Tillsätt resten av vattnet, olivoljan och flingsaltet.
Rör ned rågsikten och vetemjölet till en lös deg. Låt den jäsa under handduk i cirka 45 minuter.
Smörj in en djup ugnsplåt med olivolja.
Tryck ut den jästa degen på plåten. Använd mer mjöl på händerna om det behövs vid uttryckningen.
Tryck ned oliverna till hälften och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla degen med olivolja och strö över flingsaltet.
Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i 225 grader i 30 minuter.
Lägg brödet att svalna på ett galler under en handduk.
Skär upp i långa bitar och servera med färsk timjan.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 163
  • GI-värde: 112