Ädelostgratinerad torskfilé med tomat

Fotograf: Julia Siwertz

Ädelostgratinerad torskfilé med tomat


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 styck Torskfilé
4 portion Råris
2 dl Matlagningsvin (Winborgs)
1 burk Tomater hela konserv m lag
100 gram Ädelost Light fett 17%
1 msk Örtkrydda
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Koka råriset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg fiskfiléerna (frysta filéer behöver inte tinas) i en stor ugnsfast form.
Fördela vinet och tomaterna/såsen jämt över filéerna.
Smula ädelosten över formen.
Sätt in formen i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills det bubblar och fisken är genomstekt.
Ta ut fisken och krydda den med örtkryddor, salt och nymalen svartpeppar.
Häll av skyn från formen och servera den bredvid.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 349
  • GI-värde: 75