Spaghetti med spenat och grillade tomater

Fotograf: Julia Siwertz

Spaghetti med spenat och grillade tomater


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Pasta makaroner spaghetti fullkorn
2 mellan Morot
2 stjälk Basilika färsk
2 klyfta Vitlök
1 förp Spenat färsk
1 förp Cocktailtomat
1 msk Balsamvinäger
1 dl Parmesanost riven fett 30%
1 krm Peppar
1 nypa Salt
0.5 dl Olivolja
Gör så här:
Koka spagettin al dente.
Hetta upp olivoljan i en stor panna och pressa i vitlöksklyftorna.
Skala morötterna och gör sedan långa rena skivor morot med skalaren.
Sänk värmen något och lägg i tomaterna tillsammans med morotsskivorna och spenaten. Häll efter en stund på balsamvinägern.
Lägg upp pastan på ett stort fat. Häll sedan på grönsaksblandningen och vänd runt pastan.
Strö på den rivna parmesanosten och några basilikablad tillsammans med salt och nymalen svartpeppar innan servering.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 510
  • GI-värde: 62