Citronstekta kycklinglår

Fotograf: Julia Siwertz

Citronstekta kycklinglår


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
8 styck Kycklinglår lårfilé
4 klyfta Vitlök
4 styck Citron
1 styck Lök gul
0,5 dl Honung flytande
1 krm Svartpeppar
1 nypa Havssalt
Gör så här:
Pressa saften ur citronerna och riv skalet grovt.
Blanda en marinad av citronsaft, honung och pressad vitlök.
Klä en djup plåt med folie och lägg ned kycklinglåren. Lägg de urpressade citronhalvorna med toppen upp på plåten tillsammans med klyftor av lök.
Pensla på citron- och vitlöksmarinaden på kycklingen och låt stå svalt i en timme.
Strö över nymalen svartpeppar, salt och citronskal och sätt in plåten i 225 grader i ca 40 minuter eller tills kycklingen är färdig.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 299
  • GI-värde: 57