Quinoasallad med broccoli- och kikärtsröra

Fotograf: Annethe Åhrberg

Quinoasallad med broccoli- och kikärtsröra


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 dl Quinoa
Råkostsallad
2 styck Paprika röd
2 styck Persiljerot
1 medelstor Kålrabbi
1 dl Gurka inlagd
0.5 styck Lök röd
Broccoli- och kikärtsröra
1 burk Kikärter på burk (Zeta)
1 klyfta Vitlök
0.5 msk Rapsolja berik
200 gram Broccoli fryst
Tillbehör:
2 msk Pumpafrön squashfrön torkade
2 styck Tomat
Gör så här:
Skölj quinoan och mät upp dubbelt så mycket vatten som quinoa i en kastrull.
Puttra på svag värme cirka 15 minuter under lock.
 
Häll vatten i en annan kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och lägg i broccolin några minuter till den tinar.
 
Skala kålrabbi och persiljerot och grovriv dom sedan i rivjärn.
Skölj paprika och skär i bitar.
Skär gurka och rödlöken i bitar.
Blanda ihop råkostsalladen.
 
Skala vitlöksklyftan och skiva den. Skölj kikärterna och häll i en skål. Tillsätt broccolin och mixa med mixerstav till en len massa. Tillsätt rapsolja och rör om.
 
Servera quinoa, råkostsallad, broccoli- och kikärtsröran med tomat och pumpafrön.

Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 404
  • GI-värde: 42