
Fotograf: Annethe Åhrberg
Quinoasallad med broccoli- och kikärtsröra
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
3 dl | Quinoa |
Råkostsallad | |
2 styck | Paprika röd |
2 styck | Persiljerot |
1 medelstor | Kålrabbi |
1 dl | Gurka inlagd |
0.5 styck | Lök röd |
Broccoli- och kikärtsröra | |
1 burk | Kikärter på burk (Zeta) |
1 klyfta | Vitlök |
0.5 msk | Rapsolja berik |
200 gram | Broccoli fryst |
Tillbehör: | |
2 msk | Pumpafrön squashfrön torkade |
2 styck | Tomat |
Gör så här:
Skölj quinoan och mät upp dubbelt så mycket vatten som quinoa i en kastrull.Puttra på svag värme cirka 15 minuter under lock. Häll vatten i en annan kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och lägg i broccolin några minuter till den tinar. Skala kålrabbi och persiljerot och grovriv dom sedan i rivjärn.Skölj paprika och skär i bitar.Skär gurka och rödlöken i bitar.Blanda ihop råkostsalladen. Skala vitlöksklyftan och skiva den. Skölj kikärterna och häll i en skål. Tillsätt broccolin och mixa med mixerstav till en len massa. Tillsätt rapsolja och rör om. Servera quinoa, råkostsallad, broccoli- och kikärtsröran med tomat och pumpafrön.
Recept:
Annethe Åhrberg
Skölj quinoan och mät upp dubbelt så mycket vatten som quinoa i en kastrull.Puttra på svag värme cirka 15 minuter under lock.
Recept:
Annethe Åhrberg
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 404
- GI-värde: 42