Mexikansk kycklingsallad

Fotograf: Gunilla Landström

Mexikansk kycklingsallad


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0,5 dl Råris
125 gram Kycklingfilé
2 dl Grönsaksblandning Broccoli mexicana (Findus)
5 styck Sockerärter
3 skiva Spansk peppar röd
3 styck Cocktailtomat
3 skiva Paprika orange
1 näve Rucola ruccola
0,25 styck Lök röd
2 tsk Sojasås 43% mindre salt (Kikkoman)
1 krm Peppar
0,25 tsk Spiskummin
0,25 tsk Oregano torkad
Yoghurtdressing:
0,5 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
1 msk Limejuice färskpressad
1 tsk Limeskal
0,5 tsk Honung flytande
0,5 krm Mineralsalt med jod
1 nypa Peppar
Gör så här:
Koka råriset enligt anvisning på paket.
Skiva kycklingen i mindre bitar och stek i cirka 5 minuter.
Tillsätt soja, oregano, spiskummin och peppar.
Koka upp broccolimixen tillsammans med sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 minuter.
Låt svalna.
Skär paprika, tomater, chilin och löken i tunna skivor eller bitar.
Blanda råris, ruccola, kyckling och grönsaker.
Rör ihop ingredienserna till yoghurtdressingen.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 481
  • GI-värde: 57