Yoghurtsås med gurka och apelsin

Fotograf: Gunilla Landström

Yoghurtsås med gurka och apelsin


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
0,5 msk Honung flytande
1 klyfta Vitlök
0,5 medelstor Apelsin
1 bit Gurka
1 nypa Peppar
1 nypa Mineralsalt med jod
Gör så här:
Låt yoghurten dra igenom ett melittafilter i 15 minuter eller längre.
Pressa vitlök och blanda med avrunna yoghurten.
Tillsätt saft och skal från apelsinen.
Riv gurkan och pressa ur vätskan.
Blanda ner honung och gurka i yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 124
  • GI-värde: 57