Champinjonrisotto med rostade hasselnötter

Fotograf: Gunilla Landström

Champinjonrisotto med rostade hasselnötter


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.75 dl Ris Avorio (Risenta)
1 tsk Olivolja
0.5 klyfta Vitlök
0.5 dl Matlagningsvin (Winborgs)
0.5 liter Grönsaksbuljong
0.25 styck Lök gul
1 dl Champinjoner
0.5 tsk Smör fett 80%
1 msk Hasselnötter
2 msk Hårdost fett 17%
1 msk Persilja
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och ris i oljan i en kastrull i några minuter.
Häll på vinet och låt koka in.
Späd med buljong och fortsätt spädmed lite buljong i taget tills riset är klart.
Koktiden är cirka 17-20 minuter.
 
Hacka hasselnötterna grovt och rosta dom hastigt i stekpanna.
Fräs svampen i smör.
När riset är klart rör ner ost, svamp, hasselnötter och persilja.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 455
  • GI-värde: 60