Bacon- och spenatsallad med senapsvinägrett

Fotograf: Gunilla Landström

Bacon- och spenatsallad med senapsvinägrett


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 styck Baconette (Den Gröne slaktaren)
1 dl Råris kokt m salt
6 styck Cocktailtomat
1 näve Babyspenat färsk
1 dl Purjolök
0.25 styck Lök röd
Vinägrett
2 tsk Vatten
2 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Olivolja
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Koka råriset enligt anvisning på paket.
Blanda vinägretten.
Skär baconetten i strimlor och stek cirka 4 minuter.
Strimla purjo och stek cirka 2 minuter.
Skär lök i tunna strimlor.
Halvera tomaterna.
Skölj babyspenaten och lägg upp på tallrik.
Lägg upp riset och grönsakerna på babyspenaten.
Toppa med baconetten och ringla över vinägretten.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 232
  • GI-värde: 58