Thaisallad med nudlar

Fotograf: Gunilla Landström

Thaisallad med nudlar


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Sesamolja
150 gram Räkor färska
3 skiva Lök röd
3 skiva Spansk peppar röd
2 tsk Chilipasta
2 tsk Sweet chili sauce (Mrs Cheng´s)
2 stjälk Koriander färsk
2 styck Limeblad. kaffir
1.5 msk Limejuice färskpressad
1 näve Sallatsmix blandad sallat
1 msk Citrongräs färsk
1 tsk Kokosflingor torkade
0.5 msk Fisksås
Serveras med:
60 gram Pasta äggnudlar
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Koka nudlar enligt anvisning på paketet.
Stek räkorna i sesamoljan cirka 2-4 minuter beroende på storlek.
Pressa limesaft och häll i en bunke.
Finhacka limebladen, citrongräs, chilin och löken.
Blanda ner i bunken.
Tillsätt sweetchili, chilipasta, kokosflingor och fisksåsen.
Lägg i räkorna och stekspadet och blanda.
Lägg nudlarna på tallrik och häll över räkröran.
Toppa med koriandern.


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 469
  • GI-värde: 62