Mozarella- och melonsallad med quinoa

Fotograf: Gunilla Landström

Mozarella- och melonsallad med quinoa


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.5 dl Quinoa
60 gram Mozarella light fett 9% (Galbani Santa Lucia)
2 styck Tomat
100 gram Vattenmelon
100 gram Melon cantaloupe nätmelon
4 skiva Lök gul
2 styck Basilika färsk
1 bit Gurka
Vinegrätt
2 tsk Vatten
2 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Olivolja
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
0.5 klyfta Vitlök
Gör så här:
Koka quinoa enligt anvisning på paket.
Blanda vinegrätt.
Skär mozarella och tomat i skivor.
Skär melonen i bitar eller använd kuljärn.
Lägg melonen i en skål.
Tillsätt finhackad basilika och lök.
Häll över vinegrätten.
Lägg quinoa i botten av en skål.
Lägg gurkstavar runtomkring.
Toppa med melonblandningen.
Servera med mozarella och tomat.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 426
  • GI-värde: 54