
Fotograf: Gunilla Landström
Lök- och aubergineomelett
Antal portioner: 1
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
2 styck | Ägg |
1 msk | Vatten |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Peppar |
100 gram | Aubergine äggplanta |
2 msk | Lök gul |
0.5 tsk | Olivolja |
0.5 klyfta | Vitlök |
Tillbehör: | |
1 styck | Tomat |
1 näve | Sallatsmix blandad sallat |
1 msk | Lök röd |
0.5 msk | Gräslök |
Gör så här:
Skala och skär aubergine, vitlök och lök i små bitar.Fräs i olja cirka 10 minuter tills auberginen är mjuk.Salta och peppra.Vispa ihop omeletten och häll den i stekpanna.Häll över grönsakerna.Hacka tomat, lök och gräslök.Toppa omeletten innan servering med gräslök, lök, tomat och blandsallat.
Recept:
Gunilla Landström
Skala och skär aubergine, vitlök och lök i små bitar.Fräs i olja cirka 10 minuter tills auberginen är mjuk.Salta och peppra.Vispa ihop omeletten och häll den i stekpanna.Häll över grönsakerna.Hacka tomat, lök och gräslök.Toppa omeletten innan servering med gräslök, lök, tomat och blandsallat.
Recept:
Gunilla Landström
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 218
- GI-värde: 16