
Fotograf: Gunilla Landström
Omelett med curryfräst lök, bacon och äpple
Antal portioner: 1
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
Fyllning: | |
4 skiva | Purjolök |
1 tsk | Curry |
1 msk | Lök gul |
1 styck | Bacon |
0,5 styck | Äpple m skal |
50 gram | Potatis kokt |
Omelettsmet: | |
2 styck | Ägg |
1 msk | Vatten |
1 nypa | Peppar |
1 nypa | Salt |
Gör så här:
Finhacka lök, purjo, bacon och äpple.Stek blandningen utom några äppelklyftor till garneringen.Tillsätt curry och fräs 3-4 minuter.Blanda äggsmeten och häll i stekpanna.Häll över curryblandningen och stek tills den blir fast.Lägg upp omeletten på tallrik och dekorera med några äppelklyftor och pudra med curry.
Recept:
Gunilla Landström
Finhacka lök, purjo, bacon och äpple.Stek blandningen utom några äppelklyftor till garneringen.Tillsätt curry och fräs 3-4 minuter.Blanda äggsmeten och häll i stekpanna.Häll över curryblandningen och stek tills den blir fast.Lägg upp omeletten på tallrik och dekorera med några äppelklyftor och pudra med curry.
Recept:
Gunilla Landström
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 270
- GI-värde: 68