
Fotograf: Annethe Åhrberg
Lågkalorigodis med ananassmak
Antal portioner: 54
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
7 styck | Gelatinblad |
5 dl | Ananasjuice fryst drickf |
0.5 dl | Kokosflingor torkade |
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i vatten i några minuter.Häll upp ananasjuicen i en värmetålig skål.Häll vatten i en kastrull och låt koka upp. Sätt juiceskålen på kastrullen.Krama ur gelatinbladen och lägg dom i juicen.Ta bort skålen när alla gelatinblad har smält.Slå över juiceblandningen i en medelstor form och låt stelna i kylskåp cirka 3 timmar.Ta fram formen och skär geléblandningen i 54 fyrkanter.Doppa fyrkanterna i kokos och lägg upp på serveringsfat.
Recept:
Annethe Åhrberg
Lägg gelatinbladen i vatten i några minuter.Häll upp ananasjuicen i en värmetålig skål.Häll vatten i en kastrull och låt koka upp. Sätt juiceskålen på kastrullen.Krama ur gelatinbladen och lägg dom i juicen.Ta bort skålen när alla gelatinblad har smält.Slå över juiceblandningen i en medelstor form och låt stelna i kylskåp cirka 3 timmar.Ta fram formen och skär geléblandningen i 54 fyrkanter.Doppa fyrkanterna i kokos och lägg upp på serveringsfat.
Recept:
Annethe Åhrberg
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- GI-värde: 66