Morotssoppa med apelsin och ingefära

Fotograf: Gunilla Landström

Morotssoppa med apelsin och ingefära


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 msk Apelsinjuice färskpressad
1,5 dl Grönsaksbuljong
1 tsk Ingefära färsk
1 msk Lök gul
1 mellan Morot
1 tsk Olivolja
1 nypa Peppar
0,5 tsk Honung flytande
0,5 tsk Apelsinskal
Gör så här:
Skär lök, vitlök och morot i små bitar.
Stek i olja.
Häll på lite vatten och koka på svag värme med lock cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka.
Tillsätt buljong, riven ingefära, honung, apelsinskal och pressade apelsinsaften.
Smaka av med peppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 98
  • GI-värde: 45