Hemlagad risifrutti med lönnsirap och kiwi

Fotograf: Annethe Åhrberg

Hemlagad risifrutti med lönnsirap och kiwi


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
1,5 dl Vatten
0,75 dl Grötris
0,5 krm Mineralsalt med jod
1,5 dl Ekologisk lättmjölk fett 0.5%
Smaksättning:
2 tsk Lönnsirap
1 msk Hasselnötter
2 styck Kiwi
2 tsk Husk fiberhusk
Gör så här:
Mät upp ris, vatten och salt i en katrull.
Koka upp och rör om.
Koka under lock på svag värme i 10 minuter.
Tillsätt mjölken, rör om och låt koka upp.
Låt gröten småputtra på svag värme under lock cirka 35 minuter.
Låt gröten svalna någon timme eller över natten innan du blandar till risifrutti.
 
Hacka hasselnötterna (om du inte köpt färdighackade).
Skala, skiva och hacka kiwin.
Blanda hasselnötshack, lönnsirap och psylliumfrö.
Varva gröt, sirapsblandning och kiwi i ett glas och servera.
 


Övrigt:
Psylliumfrö sänker GI-värdet med cirka 25%, vilket inte framgår av beräkningen nedan.

Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 237
  • GI-värde: 68