Potatissallad med jordgubbar och kryddgrönt

Fotograf: Bertil Danielsson och Adam Dan

Potatissallad med jordgubbar och kryddgrönt


Antal portioner: 10

Ingredienser
MängdLivsmedel
1500 gram Potatis färsk kokt u salt
1000 gram Jordgubbar
2 msk Gräslök
2 msk Dill
1 styck Lök röd
4 dl Gräddfil fett 12 %
1,5 dl Majonnäs lätt fett 32.5%
1,5 msk Senap fransk
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
0,5 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Skär potatisen i mindre bitar när den kallnat.
Halvera jordgubbarna.
Hacka det kryddgröna och skär löken i tunna ringar.
Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap, körvel, salt och peppar.
Blanda ner potatis, hälften av jordgubbarna och rucolasallat.
Smaka av och servera med resten av jordgubbarna.

Recept:
Kryddan i maten, Sylvia Danielsson, ICA Bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 256
  • GI-värde: 75