
Fotograf: Bertil Danielsson och Adam Dan
Potatissallad med jordgubbar och kryddgrönt
Antal portioner: 10
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
1000 gram | Jordgubbar |
1500 gram | Potatis färsk kokt u salt |
2 msk | Gräslök |
2 msk | Dill |
1 styck | Lök röd |
4 dl | Gräddfil fett 12 % |
1.5 msk | Senap fransk |
1.5 dl | Majonnäs lätt fett 32.5% |
1 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
0.5 näve | Rucola ruccola |
Gör så här:
Skär potatisen i mindre bitar när den kallnat.Halvera jordgubbarna.Hacka det kryddgröna och skär löken i tunna ringar.Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap, körvel, salt och peppar.Blanda ner potatis, hälften av jordgubbarna och rucolasallat.Smaka av och servera med resten av jordgubbarna.
Recept:
Kryddan i maten, Sylvia Danielsson, ICA Bokförlag
Skär potatisen i mindre bitar när den kallnat.Halvera jordgubbarna.Hacka det kryddgröna och skär löken i tunna ringar.Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap, körvel, salt och peppar.Blanda ner potatis, hälften av jordgubbarna och rucolasallat.Smaka av och servera med resten av jordgubbarna.
Recept:
Kryddan i maten, Sylvia Danielsson, ICA Bokförlag
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Snittbetyg:
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 256
- GI-värde: 75