Plugga och lev livet samtidigt

Det kan vara svårt att få tid för studier när man jobbar heltid. Men det är inte omöjligt! I den här artikeln ger vi dig några tips och tricks på hur du kan kombinera ditt arbete med dina studier. Vi kommer också att berätta lite om hur du kan studera utomlands – trots en hektisk vardag.

Prioritera dina uppgifter

Först och främst måste du lära dig att prioritera dina uppgifter. Du kanske vill göra allt, men detta är inte realistiskt. Time management är väldigt viktigt för att kunna arbeta och studera samtidigt. Gör den viktiga läxan först så du hinner med sociala aktiviteter senare.

En annan bra idé är att använda små pauser från jobbet för att läsa texter eller titta på filmer relaterade till dina studier. Detta gör att du kan få ut det mesta av din tid. Att studera och arbeta samtidigt kan vara en utmaning för någon, speciellt om man har familj och barn. Men vill du bli bättre, skapa ny kunskap eller byta bransch utan att ha ekonomiska problem, då kan du välja att studera och arbeta samtidigt, så får du möjlighet att studera på distans.

Studera utomlands

Om du verkligen vill kombinera ditt arbete med att studera utomlands bör du överväga att ta ett sabbatsår eller en förlängd semester från ditt jobb. Detta är dock inte alltid möjligt och kan bli väldigt dyrt. Men om du har medel och mod att göra det, finns det många möjligheter för internationella studenter runt om i världen.

Det finns utbildningsprogram som låter dig kombinera arbete och studier samtidigt. Detta kan vara ett bra sätt att prova antingen ett nytt land eller en annan kultur. Kom därför ihåg att kontrollera om universitetet du funderar på erbjuder detta program. Men var skulle du studera om det var det? Läs på om landet du väljer att resa till.

You might like