Skidresa till Obertauern

Om du planerar att åka iväg på en skidresa kan orten Obertauern vara något för dig. Den Österrikiska orten är inte lika omtalad som andra alpiska skidorter vilket innebär att den också är något lugnare. Om det låter lockande med en skidort med bra skidbackar för både nybörjare såväl som mer vana skidåkare kan du i följande text läsa mer om Obertauern.

Om Obertauern

Innan vi går in mer på skidåkningen som lockar många turister till orten kan det vara intressant att lära sig mer om orten. Obertauern är en av Österrikes äldsta alpbyar och finns beläget i Radstäter Tauern i Österrike. Redan i början på 1900-talet började skidåkare att komma till orten för att åka skidor såväl som att ägna sig åt andra typer av friluftsliv. Orten är dessutom en av Österrikes högst belägna skidorter på sina 1630 meter över havet och bjuder därmed på otroliga vyer.

Förutom att orten bjuder på friluftsliv, skidåkning och vackra vyer är byn lugn och har ett lite lugnare tempo i jämförelse med andra alpbyar. Men trots det lugna tempot så är orten känd för sin after ski. Det finns gott om restauranger och boenden.

Den närmaste större orten är Salzburg som ligger ungefär en timme från orten.

Skidåkning i Obertauern

Trots att berget är väldigt brant så är Obertauern passande för barnfamiljer som ska testa på att åka skidor eller åker till en skidort för första gången då de erbjuder backar för alla. Skidorten består av 21 blåa nedfarter, 20 röda nedfarter och 7 svarta nedfarter varav den längsta nedfarten ligger på 2000 meter. Om du vill åka skidor på kvällstid kan du välja mellan två olika nedfarter.

Obertauern är en av Österrikes mest snörika skidorter och säsongen börjar redan i december. Trots det snörika berget så löper det ingen större risk för lavinfara vilket kan vara en trygg tanke för dig som planerar att ta med barnen.

Att ta sig från byn upp till backarna är enkelt från deras liftsystem.

Förutom att du kan åka utförsåkning har du även möjlighet att åka längdskidor då det finns längdskidspår på totalt 26 kilometer.

You might like